Si të zhvilloni i aftësitë tuaja si Blogger!

Si një bloger, ju patjetër do të vlerësoni faktin që ju duhen  aftësi në shumë shumë fusha për të drejtuar një blog plotësisht të suksesshëm, 100% të përpiktë! Duhen kaq shumë aftësi të ndryshme për të zotëruar, sa mund të duket mjaft e vështirë! Për të ndihmuar të gjitha shokët e mi blogerët, unë kam menduar nga për tre aftësitë parësore që ju nevojiten për të patur sukses në blogun tuaj, si dhe mënyrat për të zhvilluar ato jashtë blogun!

1. Shkrimi

Aftësia në shkrim duhet të jetë me të vërtetë, shumë po shumë e shkëlqyer në mënyrë që lexuesit tuaj që të kenë besim në atë që ju jeni duke thënë dhe të duan të vazhdojnë leximin. Kjo mund të duket e frikshme, e kuptoj. Mos harroni se kur ju shkruani postimet për audiencën tuaj, ju duhet të mendoni sikur atë shkrim po ja drejtoni miqve tuaj! Duke patur këtë parasysh, në kohën e lirë përpiquni të shkruani emaile ose letra miqve tuaj aktualë.. Kjo do të ndihmojë në zhivllimin e aftësive e të shkruarit, dhe për të mbajtur një gjallë talentin tuaj dhe përse nuk po shkruani për blogerët.

2. Fotografia

Pa merak, nuk duhet të jeni një fotograf profesionist për të patur një blog! Megjithatë, duke pasur aftësi të forta në fotografi me të vërtetë do t’ju ndihmojë shumë si një bloger. Mënyra më e mirë për të zhvilluar aftësitë tuaja është realisht shumë e thjeshtë: të bëni shumë foto. Nuk ka rëndësi se ku je, çfarë po bëni. Duke bërë foto gjatë gjithë kohës do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë aparatin tuaj, të ndihmojë me inkuadrimin dhe fokusin. Së shpejti, fotografitë që do të bëni blogun tuaj do të jenë në natyrë e dytë për ju! Nëse stilit të blogut tuaj nuk i interesojnë shumë fotot dhe i merrni ato nga interneti atëhere kërkoni pak me shumë dhe gjeni fotografi cilësore me rezolucion të madh.

3. Aftësitë Teknike

Muk është një titull shumë përshkrues e di por pjesa teknike është zemra që rreh mbrapa çdo blogu. Është ajo që e bën blogun tuaj të këtë një dizajn të bukur dhe të jetë i shpejtë. Duhet të kuptoni dhe ju që duhet të kujdesesni për pjesën teknike të blogu sado që teknologjitë e tërmat e ndryshme (klikoni këtu për të mesuar disa nga tërmat teknike më të përdorura në internet) në menyrë që të familiarizoheni më ato e të kaloni veshtirësitë. Një nga gjerat më të mira që mund të beni është (…të lexoni blogun tim normalisht për informacione dhe tutoriale në shqip) të shpenzoni pak kohë në Code Academy, është free dhe i thjeshtë për tu përdorur. Aty mund të mesoni bazat e programimit Web në HMTL, CSS JavaScript etj. Gjithashtu “shfletoni” dhe ndiqni në rrjetet sociale Blogerët e tjerë të suksesshëm dhe mësoni nga eksperienca e tyre!

HAPPY BLOGGING!

Behuni anëtar i groupit Albanian Bloggers për me shumë info dhe postime çdo ditë!