Perse Nuk Njafton Vetem Trafiku Organik

Pay Per Click (PPC), i qaujtur ndryshe dhe cost per click eshte nje model reklamimi ne internet i cili perdoret per te drejtuar trafik te nje faqe interneti. Sipas ketij modeli internet marketers paguajne botuesin e reklames (sic eshte Google AdWords) ose pronarin e nje faqeje tjeter ku do te publikohet, sa here ajo klikohet me nje nje kosto te caktuar.

1. PPC kushton me pak se SEO Organik

Me pak fjale arsyeja perse te duhet PPC (Pay Per Click) eshte sepse PPC eshte shume me i lire se SEO organik. Po, sigurisht qe do te duhet te paguash qe reklama jote te afishohet ne internet por duke e krahasuar me mundimin dhe leket qe do te duhet te shpenzosh per te arritur nje renditje te larte ne rezultatet organike eshte realisht nje pike uji ne det…

2. Rezultatet e PPC jane me te parashikueshme

Se dyti, me PPC do te arrish rezultate me te parashikueshme. Ne fushaten tende do matesh se cila reklame performon me mire dhe do te heqesh ato me performancen me te keqe, kjo eshte nje procedure qe do te behet disa here, cdo here duke zbatuar te njejtat parime. Me SEO organik nuk mund te dish asnjehere nese do te arrish ne top 5 rezultatet e para, dhe nese e di kete gje nuk ke se si mund te dish per sa kohe do te qendrosh atje. Mjafton nje ndryshim i vogel ne algoritmet e e kerkimit qe perdoren nga motoret e kerkimit dhe faqja jote do te zbres menjehere nga vendet e para, madje mund te kaloje dhe ne faqet pasuese atje ku rrezikon mos ta gjeje asnjeri.

3. Trafiku nga SEO nuk eshte i besueshem

Eshte natyra e paqendrueshme te SEO qe e ben te veshire te mbeshtetet vetem aty strategja e marketingut online te nje biznesi. Nese je OK me dicka te tille eshte cdo gje mire, por nese je vertet serioz per sa i perket reklamimit te biznesit tend ne internet atehere do te duhet nje audience me e specifikuar qe do te sjelle trafikun e deshiruar ne faqen tende. Google AdWords eshte nje platforme e tille qe te jep mundesine per te reklamuar nje binzes online dhe kjo eshte nje arsye perse eshte aq shume e njohur nga online marketers dhe webmasters ne te gjithe boten.