Çfarë është TLD?

TLD është shkurtim për Top Level Domain. Një TLD i referohet pjesës mbas “.” të domain-it dhe shumë herë tregon prejardhjen të një webfaqe. Në Shqipëri përshëmbull kemi TLD “.al“.

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikes janë shumë të zakonshme TLD si:

.edu (edukim)

.gov (agjensitë shtetërore)

.net (network related)

.com (commercial)

.org (organizata jo-fitimprurëse) etj.

Gjithashtu një TLD mund të tregojë dhe shtetin në të cilin është regjistruar një domain si përshembull

.ca (Canada)

.uk (United Kingdom),

.au (Australia)

.jp (Japan)

.fr (France) etj.

 

Ju mund të gjeni variante për emrin e website-it tuaj duke vizituar Host.al. Host.al është kompania me e madhe në Shqipëri për hostim dhe domain-e.

(Affiliate link)