Çfarë është localhost (127.0.0.1)?

Çfarë është localhost (127.0.0.1)?  Në rrjetat kompjuterike, localhost është një hostname i cili identifikon një kompjuter ose pajisje në rrjet, të quajtur ndryshe host. Localhost mund të përdoret për të aksesuar shërbime të ndryshme të rrjetave që operojne në vetë hostin nepërmjet ndërfaqes loopback 127.0.0.1.

Në localhost mund te instalohet apikacioni XAMPP/WAMP si dhe WordPress.

(Affiliate link)